Diensten

PLC Systemen

Voor onze procesbesturingen maken wij veelal gebruik van Siemens Simatic S7 PLC’s.

Operator Panels

Voor op de lokale werkvloer leveren en installeren wij operator panels van de Siemens Simatic. Deze worden geprogrammeerd met het softwarepakket van Siemens TIA portal. 

Scada Software

Voor het bedienen, bewaken en visualiseren van de procestoestand ontwerpen en leveren wij Scada Software. 

DCS systemen

Wij beheren en modificeren DCS systemen zoals Siemens SPPA T3000, SPPA T2000 en Teleperm MEA.

Offerte aanvragen

Meet- en regeltechniek

Wij leveren en installeren instrumentarium als niveau-, druk-, temperatuur-, vocht-, toeren- gewicht-, vermogensmeters dat ervoor zorgt dat elk systeem beschikt over de juiste input. Dat geldt ook voor eventuele aandrijvingen en frequentieregelaars (Danfoss, Siemens).

Programmering

Wij brengen modificaties aan in de Siemens DCS systemen, zoals Teleperm MEA, XP, SPPA T2000 en SPPA T3000. Ook programmeren wij de Simatic S7 PLC lijn en kunnen wij modificaties aanbrengen in S5 systemen. Tevens kunnen wij S5 systemen vervangen voor nieuwe systemen.

Bedienen, bewaken en visualiseren

Voor een gebruiksvriendelijke operator bediening werken wij met SCADA systemen als WIN CC Protool/pro en de nieuwste Simatic HMI panels. 

Datalogging

Wij maken een koppeling tussen de Scada software en datamanagement systemen. Zo zijn alle productieaantallen en andere statistieken direct zichtbaar voor het management.

Ruime ervaring

Onze opdrachtgevers zijn machinebouwers en bedrijven in de veevoeder- en vleesindustrie, transport(overslag) en bodemvoeding, maar ook energie- en afvalcentrales. Hiervoor ontwikkelen wij proces-, machine- of recept(be)sturingen.

Langere levensduur

Re-engineering, nazorg, service en onderhoud vinden wij minstens zo belangrijk als nieuwe installaties. Schaap Engineering heeft specifieke kennis en ervaring als het gaat om upgrading, updating en het ontwikkelen van nieuwe of aangepaste software.